Alla inlägg den 3 maj 2018

Av Jan och Kerstin - 3 maj 2018 11:03

Att starta semesterresan med 2,5 timmars sömn gör att slutet av dagen blir väldigt seg. Men innan dess så hände mycket på kort tid. Vi lämnade Linköping med KLM vid 6tiden på morgon och gjorde en ”buklandning” i Amsterdam och så var vi framme i Lissabon innan utsatt landningstid vid kvart i elva.

Så mellan kl 02.30 – 10.00 hade vi klarat av 3 frukostar!!

Lissabon välkomnade oss med ett mulet och rätt kyligt väder. Det löste vi genom att vandra längs den breda Avenida da Liberdade, spana in olika restauranger inför kvällen.

Utan att vi planerat det – eller ens uppfattat var vi var - så gjorde vi det mest korrekta en turist kan göra – vi ramlade in på ett café för att uppleva Lissabons mest kända bakverk – och det var alltså det berömda fiket som dagligen serverar flera tusentals Pastéis de nata som ska avnjutas med kaffe/portvin. Vi hann aldrig få med bakverket - redan uppätna när fotografen kom på idén. Men eftersom vi ska vi njuta av dessa  flera gånger så kommer bilderna framöver..

Först vid 3-tiden fick vi nycklarna till vår lägenhet mitt i händelsernas centrum. Ett mycket gammalt hur med ca 4,5 meter högt till tak – i en förvirrad planlösning. Löfgren o jag bor en trappstege upp och har förvandlat matbordet under till vår privata ”dressingroom”.

Eftermiddagen ägnade vi åt att se oss omkring i närområdet bland alla människor som på torget utanför försöker sälja egna, fådda o ”kanske hittade” begagnade saker. Allt från kakor till ingångna skor.

Vi misstänker att det pågår viss handel som inte är godkänd i Sverige – många unga män som vandrar omkring/står och hänger.

På hemvägen efter intagen middag så pågår en musikalisk demonstration där de flesta i publiken var handikappade. Det visade sig att i Portugal finns inget stöd för handikappade att kunna få leva ett liv med egen bostad – och att det är Sverige som står bakom just denna demonstration.

Sista annorlunda intrycket – när vi skulle gå in i vår port var den ”nymålad” och det är tydligen helt OK för dessa ungdomar/konstnärer att ändra färg och skriva texter på dörrar/jalussier.

Nu laddar vi för att ge oss ut i Lissabon på ett mera strukturerat sätt.            

Presentation

Fråga mig

3 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3 4 5 6
7
8 9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Maj 2018 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards