Alla inlägg den 15 februari 2012

Av Jan och Kerstin - 15 februari 2012 14:19

Så nu funkar telefonerna igen!

OM ni vill nåt vill säga

Av Jan och Kerstin - 15 februari 2012 04:47

Fredagen ägnades åt bilresa på mycket undermåliga vägar. Tålamod och samförstånd krävs och ibland måste en och annan bil backa vid möte med bussar eller lastbilar. Innan vi anlände till Cochin gjorde vi ett besök i ett palats där kungligheterna bodde från början av 1900-talet. Många fantastiska målningar, smycken och annan konst fick vi se. Därefter ett nedslag i ett hypermodernt shoppingcenter där vi fyllde på med lite ha-bra saker.

Hotellet i Cochin var väl så där - men det låg väldigt centralt. Första kvällen tog vi bara en runda och dagen därpå blev det båttur, besök på strandkajen där fiske med fasta nät används. Några kyrkor eller tempel gick vi också igenom, en med massor av målningar och en helt utan. Vi fick också tid att strosa runt i "gamla stan" i anslutning till Fortet. Dags att fylla på med lite mera saker. Asta köpte som vanligt ett handgjort skrin och lite målade kulor från Kazmir. Janne funderade över att köpa hem en handgjord elefant - men så blev det inte.

Hittade en kanonbra restaurang nere vid strandpromenaden. ENDA gången i Indien som biffkött kunde ätas utan känsla av gammal skosula! Toppenbetyg för maten. Precis när vi skulle betala kom REGNET. Och då menar jag REGN i massor. Färden hem i Tuc-Tucen blev en upplevelse - blöt från midjan och nedåt - fast det var ju inte kallt. 

Under denna resan slutade våra telefoner att fungera! Anledningen kommer lite längre ner.

Hemresan tog ca 5 timmar med en kort fikapaus och att handla med oss lite frukostmat hem.

På kvällen fick vi reda på varför våra telefoner "dött". Jo i Indien har man stenkoll på alla turister och 100 % koll på var telefonerna tar vägen. Eftersom vi hade adress i Kovalam och telefonerna var på resa så kunde vi vara en säkerhetsrisk - tom kanske terrorister!! När vi inte var tillbaka inom 24 timmar så stängdes helt enkelt telefonerna av. Vi har ännu inte lyckats få tillbaka våra "telefonnummer" trots att Janne och Mr Sukesin (se bild) ägnat timmar åt detta och besökt "telebutiken" och tom mutat damen med en Montico-penna! Så väntans tider på kontakt med yttre rymden pågår.

Vill ni oss något - så maila eller gör ett inlägg på bloggen.

Igår hittade vi en ny strand Kovalam Beach där vi på första parkett kunde följa hur fisket från båt med nät sker.

Idag kör vi till vår vanliga beach.


                       

Presentation

Fråga mig

3 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15 16 17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
<<< Februari 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards