Alla inlägg den 7 februari 2012

Av Jan och Kerstin - 7 februari 2012 13:19

I lördags var vi iväg på den årliga "Fandango" som pågått sedan 1993. Det är studenterna som läser till kockar/servitörer/hotellpersonal som ordnar musik, mat och lite tävlingar. Majoriteten av besökarna är förståss Indier, skulle tro att många var anhöriga till de som går på den 3-åriga utbildningen. För det facila priset av ca 40:- per person fick vi musik (western style) - rätt mycket Bob Dylan och andra engelska/amerikanska poplåtar. En engelska sjöng med fantastisk röst. Dessutom fanns det massor av olika maträtter (worldwide) att välja på. Drycken var vatten eller alkoholfria drinkar. Alla ungdomar jobbade i dessa matstånd och fixade all avdukning mm. Sammanfattningsvis så var det en riktig höjdare! Ni skulle sett ett par engelska damer som "rockade" loss på dansbanan. De såg ut som mycket bedagade fruntimmer från 60-talet...


På söndagen var vi som vanligt på stranden och Asta tog också som vanligt tillfället i akt att genomgå en massagebehandling. På kvällen satt vi med villaägaren och bokade in resan till Trivandrum som vi ska göra på tisdagen.


Måndagen gick i samma riktning - havet och lite mat på stranden. Janne och jag tog oss en promenad upp till Lighthouse (fyren vid badstranden) Hur många trappor som helst rakt upp i himmelen. Men det var det värt - fantastisk utsikt och en skön bris längst upp. När vi skulle gå ner så blev det stopp i "röret" - det kom åtminstonde halva Indiens folk på en gång (nej men i alla fall ett 40-tal) innan vi kunde klättra ner igen.

Ingemar har bokat in skräddaren för att få sig ett par nya shorts i utbyte mot ett par med en begynnande frans längst ner.


Tisdagen startade vi resan till Trivandrum - Keralas huvudstad med ca 2 milj innevånare. Mycket folk överallt och massvis av trafik. Först stannade vi vid ett tempel där det finns hur mycket guld som helst - men vi fick inte gå där. Mycket häftiga människor - kolla in mannen i rött - undrar vad det är för en. Sen bar det iväg till vid ett bazarliknande område där allt kan köpas. Så passade på att komplettera utrustningen i huset mer mera klädnypor, ett par kraftiga knivar och en liten plastburk.

Sen drog vi vidare till olika museum och zoo och botniska trädgårdar.Hela parken var full av olika skolklasse som inte ville annat än att prata med oss. De försökte uttala våra namn och skulle sedan prata med sin lärare om var Sweden ligger på kartan. På en av bilderna ser det ut som om Ingemar håller någon form av mattekurs - eller vad kan 2 fingrar i luften betyda? När vi skulle gå in på museerna försvann elektriciteten - så det var svårt att få ut nåt av detta besöket. Fick i alla fall en glass och en liten sandwich o söt dricka.

Sista anhalten gjorde vi på ett varuhus med 4 våningar. Inköpte några T-shirts, mat och annat habra.

Väl hemkomna så finns det ingen el här hemma heller. Ölen kall och ingen is.

Ikväll lagar vi riktig mat hemma.

Imorgon bitti kommer bil och förare redan kl 08.00 för att hämta upp oss och så drar vi iväg på en 5 dgr resa upp bland bergen.

Mera info kommer.

     

 

     

Presentation

Fråga mig

3 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15 16 17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
<<< Februari 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards