Alla inlägg den 11 februari 2012

Av Jan och Kerstin - 11 februari 2012 04:50

Onsdagen begav vi oss från Kovalam redan vid 8 på morgonen och efter den första etappen på 22 mil kom vi fram till hotellet kl 17. Smala, krokiga och stundtals riktigt dåliga vägar. Vi tutade oss fram hela resan och såg inga olyckor mer än en överkörd hund och 1 get, vilket är underligt eftersom alla djur går helt fritt. Ibland stannade vi för att det låg en ko på vägen. Vi märker att högsäsongen för turister är över - knappast en enda människa där vi stannade och tog en kaffe i Ambalakkara och lunch på KTDC Tamarind i Peermedu. Kostnad för 5 personers lunch med dryck= 125:-. 

Vägarna har t.o.m vägskyltar med dödskallar som säger  "Go slow" och "Danger".

På vägen stannade vi på en "Spice Garden" och där glömde Janne kameran. På kvällen åker vår chaufför  tillbaka och hämtar den.

Glada i hågen traskar vi ner till restaurangen på vårt hotell för att ta en drink - ha ha ha - där fanns inget starkare än kaffe. Glömde att vi nu befinner oss i ett "renlevnadsområde".

Vi passade på att besöka en show med Keralisk tempeldans innan vi tog en sväng till fots.

Upp tidigt på torsdag - kl 05.30 för en båtresa på en konstgjord sjö som anlades av engelsmännen för bra länge sedan. Nu är det ett TIGER-reservat. Ja vi såg inga tigrar bara en elefant, 6 vildsvin, 2 hjortar och en massa fåglar. Här skulle jag kunna i detalj beskriva hur kösystem, köp av biljetter för inträde, registrering av alla som ska ut på båtar mm går till - men det tar en evighet. Svensk standard finns inte...

På vår andra del av resan som ska gå till Munnar ca 12 mil tittar, smakar och dricker vi kardemummathe. Mums!

Kardemumman växer som ogräs - och oftast tillsammans med Änglatrumpeter längs vägarna.


Utsikten bland bergen är nästan magisk, teplantagen får en att tänka på japanska trädgårdar säger Janne. På bilden ser vi männen som är på väg tillbaka till fabriken med dagens teskörd. En plockare tjänar 200 Rupies per dag = 30:-.

Vi besöker ett ställe och får en visning av mannen som eldar ångmaskinen.


Förresten - vi har hittat nästa bil till Janne. Tänk att kunna både sälja glass och köra flyttlass som extraknäck...




                   

Presentation

Fråga mig

3 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15 16 17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
<<< Februari 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards