Alla inlägg den 25 februari 2017

Av Jan och Kerstin - 25 februari 2017 13:55

Snart har vi fått full ordning på lägenheten vi bor i.

Under veckan har vi fått en ny TV CHECK 1

Reparatörer från telfoni/internet har varit här 2 dagar i rad. Vi har en jättebra signal från routern men INGET internet till B5 där vi bor.

Lösningen – vi loggar in på B6 (lägenheten bredvid) där tanten inte har en aning om att vi ”kidnappar” delar av hennes bredband... CHECK 2

Idag fick vi hit en som kollade varmvattnets vara eller icke vara. Under 2 dagar har vi haft kyld dusch. Men nu har varmvattenberedaren kommit igång. CHECK 3

Enligt plan skulle vi idag göra en egen heldagsutflykt till Perto Plata som ligger ca 3 mil västerut. Vi tyckte att priset som olika företag erbjöd var rejält saltat – 75 USD per person. Funderingar runt bordet gav oss idén – varför inte hitta en lokalbuss och göra det vi vill istället.

Sagt och gjort – vi travade iväg ut till den stora vägen och höll upp näven i skyn – det funkade. En resa som kan liknas vid en fullpackad sardinburk. Det va 17-18 personer i en liten van som stannade på flera ställen längs vägen och då fick vi kliva ur bussen för att den/de som satt längre bak skulle kunna gå av – och sen var det dags att hoppa in igen. Ett ovanligt sätt för oss att resa – men vadå – det kostade 20:-/person – helt OK. CHECK 4

Den lilla bussen stannade i ett hörn inne i Puerta Plata och sa ”Zentro” och då klev vi av. Fick riktningen utpekad av chauffören så vi vandrade lydigt iväg en liten bit för att försöka hitta de platser vi tänkt besöka.

Snart träffade vi en kille i orange T-tröja som var statsanställd guide (lön för att hjälpa turisterna) och han tog oss till Bärnstensmuseet där vi fick klart för oss att här gräver man upp bärnstenen från jorden – alltså inte längs stränderna som hemma. Bilden på bärnstenen som innehåller ett fossil mellan 60-65 miljoner år gammalt har använts vid första Jurrassic Park-filmen.

Visste ni att det finns 10 olika färger på bärnsten? Här gör det det. CHECK 5

Väldigt kaffesugna efter museet, så guiden lotsar oss till ett gammalt kolonialhus med balkonger och balustrader – en underbar miljö och ett kanon gott kaffe med kanelsmak! CHECK 6

Värmen och avståndet ut till piren med FORTET San Felipe och sen upp till berget Isabel De Torres topp avgjorde att vi bad guiden fixa en taxi för de resterande saker vi planerat.

Jo det kom en äldre farbror i en nästan lika gammal Toyota med en ratt som åtminstone hade ett kvarts varv ”frigång” och jag lovar det kändes vingligt.


Längst ut på piren,där spanjorerna byggde fortet San Felipe, vandrade vi runt och checkade museet, alla skrymslen,vrår och kanoner och hittade 2 pirater som såg bekanta ut.


Nästa stopp gjorde vi vid foten av linbanan upp till Isabel De Torre. Toppen ligger 711,5 meter upp och resan upp med linbanan tog ca 10 min med en vacker, ja nästan bedårande utsikt. Detta turistmål byggdes upp på 70-talet då kristusfiguren monterades på en mini-globen. Fast så värst religiöst var det inte – allt inuti var bara försäljningsytor med samma saker som finns överallt.

Väl nere igen väntade taxichauffören och erbjöd sig att köra oss till Sosua.

Hemresan gick som en deltävling i skid VM - gren ”slalom” - vi kom hem utan avåkning.


Så sammanfattningsvis – en mycket lyckad heldagsutflykt. CHECK 6


                           



Presentation

Fråga mig

3 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17 18 19
20
21 22
23
24
25
26
27
28
<<< Februari 2017 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards