Alla inlägg den 15 februari 2017

Av Jan och Kerstin - 15 februari 2017 23:45

Äntligen vaknar vi upp som en utsövd grupp och njuter frukost i egen regi.

Sen tog vi en taxi till Zona Colonial, den äldsta delen av Santo Domingo, där Columbus gick iland den 11 januari redan år 1493 med sitt skepp Santa Maria. Fast han trodde ju att han kommit till Indien.

För att hinna se alla gamla hus från 1400-talet hoppade vi på en rundtur som gav oss en perfekt bild av hur hela denna gamla stadsdel byggts upp. 

För övrigt är det en hel "turistfälla" med massor av krimskrams och souvenirer i var och varannan byggnad.

Lunchade på en liten pittoresk restaurang och sen fyllde vi på med lite öl, ost o kex inför dagens planerade hemmakväll på balkongen.

Imorgon har vi inget planerat - men den fyller vi säkert på bästa sätt - eller som man säger "Maniana"...

         




Av Jan och Kerstin - 15 februari 2017 11:55

Det blev en lång resa både i mil och tid. Totalt 26,5 timma från vårt privata Mölnlyckehotell tills vi klev in i en superflott våning i Santo Domingo.

Första stoppet i Amsterdam och sedan en rätt behaglig flight till New York.

Men min (Kerstins) uppfattning om/av USA höjdes inte alls. FY vilka arroganta och otrevliga människor som har sin uppgift att serva turister/resande. Här är det läge att satsa på internutbildning i HYFS och uppträdande - men det är kanske inte USA:s viktigaste fråga...

Efter sista trippen ner till Dominikanska Republiken var vi rätt trötta och det kändes skönt att dra av stödstrumporna.

Då hade vi varit vakna i ca 30 timmar.


Efter några timmars sömn kändes både kropp och humör på TOPP igen och glada i hågen vandrade vi runt i närområdet. Shoppade lite matvaror, nya SIM-kort till Ingemars och Jans mobiler innan vi slog oss ner på vår stora balkong och slappade över en fika. 

Planeligt har vi nu fixat bussbiljetterna till fredag förmiddag rakt norrut genom hela landet upp till Sosua. Hittade nämligen bussbolagets kontor bara ett kvarter från där vi bor. Skapligt billigt - 3,5 timmars bussresa för 4 personer med bagage gick på 320 SEK.

Avslutade första dagen med ett besök på en litet mathak ett par kvarter hemifrån och sen orkade vi inte med mer än ett parti Yatzy som Ingemar vann.

         


Presentation

Fråga mig

3 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17 18 19
20
21 22
23
24
25
26
27
28
<<< Februari 2017 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards