Alla inlägg den 20 februari 2013

Av Jan och Kerstin - 20 februari 2013 12:32

Idag var vi tidigt uppe och iväg på stadsrundtur med dubbeldäckare. Första stoppet gjorde vi i Chinatown. Hela området är smyckat för nyårsfest och ormen hänger och vajar över gatorna.
Shoppingturen började med ett inköp av resväska för nu får vi ha med oss mera bagage på flygen hemåt. Som synes så har Löfgren nu fullt ut accepterat att djungelturen bytts till shoppingtur och ser ut att trivas i den nya rollen.
På matmarknaden dök det under hög musik och trumljud upp en följe där ormen gick runt och välsignade alla stånd och blev belönad med lite mat av försäljarna.
Levande djur fanns det här - ålar, malar, krabbor och en massa andra fiskar som vi inte kände igen. Grodorna som var ca 15-18 cm långa kunde vi köpa 3 st för 50;- men eftersom vi inte har eget kök så avstod vi detta...
Efter att vandrat runt i Chinatown hoppade vi på bussen igen och såg mera av stadens alla berömda platser och byggnader.
T.ex Raffles hotell där historien säger att den första Singapore Slingdrinken föddes. Prismässigt ligger rummen där från 2.000 dollar (10.000 kr) per natt - inget för oss.
Vi bor i närheten av Little India och passade på att vandra längs gatorna och i de indiska bazarerna. Här finns både vackra och mer förfallna hus, men det är ett charmigt område.
Det enda levande djuret i frihet vi sett idag var en STOOR brunråtta som kilade förbi våra fötter, den var nog 15 cm + svans.
Ikväll ska vi ut och kika på stadslivet och smaka oss fram längs olika matställen.

Av Jan och Kerstin - 20 februari 2013 01:48

Måndagsmorgen och resan ut till flygplatsen gick som planerat, vi var där i mycket god tid. Det var inte flyget!! Mer än 2 tim försening vilket innebar att nästa flyg hann vi inte med. Inte nog med det, det går inte några mer till Borneo förrän onsdag. Ridå!!
Till slut tog vi en taxi till en rese/hotellbokare och framåt kvällen börjar vårt intensiva jobb med att planera om - boka av beställda rum på Borneo och inse att detta blir rätt dyrt.
Livslångt lärande innebär ju att man lär så länge man lever...
Hela djungeläventyret gick upp i rök och byttes nu mot storstadsliv i Singapore istället.
Vi slipper i alla fall att äta malariatabletter - om man ska hitta något positivt.
Nu har vi sovit en natt och efter frukosten beger vi oss ut på staden - lite annorlunda än planerat djungelvrål.

Presentation

Fråga mig

3 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4 5
6
7
8 9 10
11
12 13 14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
<<< Februari 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards