Alla inlägg den 29 april 2024

Av Jan och Kerstin - Måndag 29 april 18:22

I fredags reste vi från Cefalu till Catania. Stoppade för en god fika i Enna och med mål att komma högst upp till utsiktspunkten. Men det var helt hopplöst att köra rätt på dessa smala och enkelriktade gatorna och vi ska inte ens prata om att försöka hitta en parkering. Vi fick ge upp och nöja oss med utsikt längs den krokiga vägen.

Äntligen framme i Catania. Hyresvärdinnan stod på takterrassen och vinkade när vi kom. Lyckligtvis hade vi hittar en parkering i närheten. Sen kom bekymret. En massa väskor och kassar skulle transporteras 55 trappsteg upp. Trappan är max 60 cm bred och ”rent ut för djävla brant”.

 

Vi har vant oss – men man får tänka till varje gång vi går ut – det är inte läge att glömma något.

De första dagarna vandrade vi runt – åkte en rundtur med information – utan Hop On – Hop Off, den stannade aldrig utan vi fick en resa på ca 1 timme. Nu vet vi var intressanta byggnader och områden ligger.

  Trånga gator och obefintliga parkeringsplatser kräver oöma bilar!!


 

Etna från vår terass.

  

Söndagen tog vi en egen biltur upp längs bergssidan på Etna och stoppade på en av de mest kända vingårdarna. Köpte på oss lite men sen for vi vidare upp mot toppen. Vilken utsikt och vilka vägar!! Kvällens måltid blev längs vägen på en liten kvarterskrog med grillade sicilianska smårätter. Vi fick in en flaska vin efter lång diskussion med servitrisen – och vinglas. De som tog karaff fick vin i en liten plastmugg!!

           

Idag (sista dagen) har vi vandrat runt och besökt olika kyrkor och andra sevärdheter. Incheckningen på flyget hem var lite spännande. Bl.a upptäckte vi att hemresan tidigarelagts med 2 timmar. TÄNK om vi bara hade åkt in och skulle checka in på plats. Då hade planet redan gått. Så imorgon blir det en rätt tidig uppstigning.

Vi kan sammanfatta dessa 20 dagar – våra boenden har varierat men gett oss en bra insikt i hur man bor och att det är bra mycket häftigare än att bo på hotell. Kontakterna med hyresvärdarna och lokalbefolkning har öppnat upp våra ögon – vi tillhör samma Europa men snacka om olikheter.

Vi är glada över att vara svenskar.

         

Tidigare månad - Senare månad

Presentation

Fråga mig

3 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15 16 17
18
19
20 21
22
23
24 25
26
27
28
29
30
<<< April 2024
>>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards