Alla inlägg under oktober 2022

Av Jan och Kerstin - 1 oktober 2022 09:03

Grattistelefonerna drog igång innan Janne kommit ur sängen, det är kul när barnen och vänner hör av sig och sjunger. Tack också till alla som grattat på FB.

Förmiddagen vandrade vi runt, upp och ner i den här vackra staden. Det är många gamla fina och mindre fina hus. Trappor och gator i sten som är såphala – det krävs riktiga gummisulor för att inte halka runt. Matera är en världsarvsstad sedan 1993 och har varit plats för flera historiska och populära filmer med religiösa förtecken, t.ex, Matteusevangeliet, The passion of the Christ med Mel Gibson och Vägen till Betlehem samt Wonder Women och No Time to die.

Det ligger en gammal grottkyrka Santa Maria de Ibris på en av höjderna – där fick man inte ta några foton inomhus så vi kan bara visa den utifrån. Invändigt ingen levande kyrka – endast en del vägg och takmålningar i uselt skick vissa från 1100 talet. Fick betala 45:- för att gå igenom och det var gjort på mindre än 10 minuter.

Värmen och trapporna tog ut sin rätt – det blev en liten stund i skuggan med ett glas juice.

Vi har vandrat mer eller mindre hela dagen och fångat många ögonblick – några visar vi er alla.

Salvador Dali var nog inte riktigt nykter när han skapade sin elefant med långa ben och flera knäleder. Han var nog lite skev den grabben.

Sista svängen gick förbi Slottet som byggdes på 1500 talet men som aldrig blev klart! Det ligger högt och väl där uppe har man en fantastisk utsikt.

Vi bor precis nedanför den här slottsparken.

På tal om park – har någon haft en närmare parkering än den vi har på detta boende??


Ikväll blir det stor middag för födelsedags(barnet) på en mycket välrenommerad restaurang som har fått en Michelinstjärna – heter Le Bubbole – rapport och bilder kommer senare.


Imorgon checkar vi ut från Matera och har precis bokat nästa boende söder om Monopoli på östra kusten av klacken.

         

Presentation

Fråga mig

3 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1
2
3 4 5
6
7
8 9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Oktober 2022 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards