Alla inlägg den 29 september 2016

Av Jan och Kerstin - 29 september 2016 22:02

Tidigt anlöper vi hamnen och där hälsas vi välkomna av en gul/guldfärgad ganska stor sköldpadda. Han/Hon simmar under ytan en bra stund men när vi väl fått fram kameran så frustar den till i vattenbrynet och dyker ner i djupet igen.

Efter frukost stegar vi bort till bussarna och trängs med alla turister som INTE är vana att stå i en svensk kö!! Gubbar o kärringar som springer som yra höns och knuffas för att komma först in i bussen.

Åker en rundtur kring staden och hoppar av ute vid Playa Elli. Nu har temperaturen stigit till 32 i luften och det är 27 i Medelhavet. Gissa om vi badar under några timmar innan vi drar oss mot gamla stadsdelen innanför murarna.

Här är det mycket folk och det märks att säsongen börjar gå mot sitt slut – rea överallt. Men jisses vad mycket det finns som man inte behöver. Fast lite shopping blir det i alla fall och mysfaktorn när man sitter o käkar/fikar under de stora trädkronorna mitt i Rhodos fabulous Walled Old Town är på topp.

Ikväll har vi varit på danslektion i Rueda de Merenge – ännu snabbare fotarbete än igår och man får väl le åt att man ibland plötsligt står vänd åt helt fel håll. Men roligt är det.

Efter kvällens show blir det inte så mycket mer för imorgon smäller det – då är det Löfgrens stora dag.

                   

Av Jan och Kerstin - 29 september 2016 17:03

Stiger iland en bra bit utanför Limassol (ca 4 km mitt i ett industriområde) och tar en buss in till City.

Och vad ska man som turist gå och titta på där om inte The Medieval Museum of Cyprus in the Lemesos Castle? Befästningen finns omnämnd redan år 1228, det känns mäktigt. Många trånga trappor och små celler med intressanta fynd från hela Cypern från den tid det begav sig.

Ja vi begav oss också. Gjorde stadskärnan, fikade och handlade Nescafe för att kunna höja styrkan på kaffet till den nivån vill vi ha. Sen promenerade vi längs det kristallklara havet och temperaturen drog över 30-strecket – så vi stannade en stund för vätskekontroll på hemvägen.

Tänkte visa hur vår hytt ser ut – där kan man ligga och kika ut över havet när MSC Musica går vidare mot nästa hamn.

Kvällens höjdpunkt blev White Party och danslektion i Bachotango, många rytmer och flera turer som ibland drog iväg som ”oturer” under en bar stjärnhimmel intill stora poolen.

Imorgon kommer vi att vakna upp i närheten av Rhodos.

             

Presentation

Fråga mig

3 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22 23
24
25
26
27
28
29
30
<<< September 2016 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards