Alla inlägg den 6 mars 2014

Av Jan och Kerstin - 6 mars 2014 14:47

Sandakan blev en lyxig tillvaro från måndag eftermiddag till tisdag morgon. Den tiden räcker helt för denna stad. Vi bodde asflott på Sheraton på 17 våningen med fantastisk
utsikt både över riverside och havet.
Tisdag morgon hämtades vi med bil för en drygt 3 timmars resa ut till regnskogen vid Kinabatangan River. En liten kort båtfärd ut till Osmans Homestay - en total omställning från Sheraton. Här fanns inga bekvämligheter... Rummen vi fick var så spartanska man kan tänka sig. Sängarna med ribbotten hade visserligen både kudde och underlakan - men bara ett överkast, en fläkt och inget mera.
Familjen bestod av herr o fru Osman och 6 barn, varav de fyra yngsta var hemma.
Maten som vi bjöds på var mycket enkel, väl tilltagen och oerhört god.
Första båtturen fick vi syn på Makakapor, både långsvansade och grissvansade (korta som en grisknorr), näsapor, leguaner, boaorm, mangroveorm och en massa fina fåglar.
På kvällen bjöds vi på nyfiskade sötvattensräkor (jättestora), kyckling, grönsaker, ris i stora lass och äggröra. Låter kanske inte så där men det var en fantastiskt god middag.
Onsdagen vaknade vi tidigt och redan innan 6 var vi iväg med båten ut på en ännu mindre flod för att se fåglar, apor och kanske krokodil.
Jo vi såg en massa apor och på fågelfronten blev det både Kingfisher och Hornbill. Precis innan vi kom hem så stötte vi faktiskt på en krokodil som låg och lurpassade i vattnet under ett träd.
Det var ett riktigt häftigt och lärorikt besök hos Osmans. Tyvärr så köper kineserna upp all regnskog som finns och planterar oljepalmer överallt. Den här skylten satt mitt emot Osmans marker - vi får bara hoppas på att ingen köper marken för i så fall kommer stora delar av flodens regnskog att försvinna och därmed även Osmans möjlighet att bedriva sin verksamhet.
Efter lunch på torsdagen anlände vi till Sepilok - det får bli nästa inlägg - dvs fortsättning följer....

Presentation

Fråga mig

3 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3
4
5
6 7
8
9
10 11
12
13
14
15
16
17
18 19 20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Mars 2014 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards