Alla inlägg under februari 2014

Av Jan och Kerstin - 16 februari 2014 16:08

Tidig start från Bangkok på lördag morgon. Landade i Chiang Mai mitt på dagen och fick direkt en taxichaufför som pratade rätt så bra engelska. Vi tog beslut att använda oss av honom på våra utflykter och sen åka med honom upp till Chiang Rai på onsdag morgon. Vi har vandrat runt i staden både lördag och söndag kväll. Fullt av folk på de lokala marknadsområdena.
Söndagen startade vi redan 8.00 med en färd upp till det högsta berget i området och besökte ett tempel. Kerstin var inte korrekt klädd utan fick svepa in sig i rosa skynken från topp till tå, inte så snyggt men vad gör man inte för att blidka gudarna..
Nästa stopp blev på en elefantfarm där vi bl a såg hur rvå elefanter hanterade pensel och färg, resultatet finns nedan. De finns också på film där man klart ser att de målat dessa tavlor.
Till slut hälsade vi på de långhalsade damerna. Redan från 10_årsåldern börjar förlängningsarbetet och ett nytt varv läggs till varje år så länge det går. Halsringarna tas aldrig av (vad tror ni skulle hända i så fall).

Av Jan och Kerstin - 14 februari 2014 16:06

Som ni säkert har hört så pågår det stora demonstrationer i Bangkok mot den sittande regeringen. Detta har inneburit att hotellbeläggningen har sjunkit till 50 %. Först idag har vi märkt av detta. Ett protesttåg med tusentals människor, bilar och musik med skandalerande budskap passerade utanför vårt hotell. Allt ser mycket behärskat och lugnt ut. Som synes så ser ni att alla bryr sig inte så värst mycket. Vår utflykt till ChinaTown fick vi planera om för ikväll hade protesttåget valt samma destination. Så vi gjorde en liten runda i en annan del av staden. Nu närmar sig packning för imorgon drar vi vid 8_tiden mot Chang Mai. Lyckows drar istället mot Koh Samui ochnästa lördag ses vi igen.

Av Jan och Kerstin - 13 februari 2014 16:57

      Det blev en heldags utflykt. Tack för att jag fick några öronproppar nere i Eksö - de kom till användning idag. Bilen vi hyrde till resan hade INGEN ljuddämpare!
Efter några timmars resa mot Burmagränsen hälsade vi på i Tiger Temple där de jobbar med att rädda/bevara tigrarna för framtiden. Kolla in tigerhannen vi lagt ikull...
Sen blev det kultur, militärmuseum och en vandring på River Kwai Bridge. Japanerna var ett elakt folk när det begav sig.
Ingemar har tänkt att stila upp sig, har beställt 2 par skräddarsydda sommarbyxor, vi får se hur de sitter imorgon.
Ja imorgon blir det en stund vid poolen och sen besök i ChinaTown framåt kvällen. Sen är ju Asta o jag väldigt nyfikna på vad Valentinedagen har för spännande paket...
Ni därhemma får heja på alla våra atleter i OS. Här hör vi inget mer än att Nordkorea satsar på att bli en världsnation på skidor, såg deras ledare i skidliften på CNN i morse..
Vi har insett att munkarnas budord för fred på jorden verkar svåra att leva upp till - bedöm själva..

Av Jan och Kerstin - 12 februari 2014 16:20

Första klivet på den här resan
Vi har nog aldrig haft en bekvämare resa. Inga väntetider alls. Så idag har vi installerat oss på hotellet och slappat vid och i poolen. Passade på att gå en sväng ner till Kohsan Road och köpte nytt telefonkort som vi kommer att använda oss av när vi är i Thailand.
Nr är +66951157931
Lite trötta - bilderna kommer imorgon, vi har lite tekniska delar som inte funkar helt...

Av Jan och Kerstin - 3 februari 2014 18:38

Den 11 Februari startar vi vår resa till sydostasien och kommer hem den 6 april.

På bilden kan ni se resrutten.

Vi kommer som vanligt att beskriva vår resa på denna blogg.

   

Presentation

Fråga mig

3 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12 13 14
15
16
17
18
19
20 21 22 23
24
25
26
27 28
<<< Februari 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards